Joris van Rijn

Joris van Rijn begon zijn vioolstudie bij Els Krieg aan het Zwolsch Conservatorium. In 1992 studeerde hij bij Jaring Walta aan het K.C. te Den Haag waar hij in 2000 afstudeerde met onderscheiding.
Hij vervolgde zijn studie aan de Juilliard School bij Glenn Dicterow, (concertmeester N.Y. Philharmonic) en Robert Mann (Juilliard Quartet). Joris won in1999 de tweede prijs op het Oscar Back Nationaal Vioolconcours.
Hij soleert en fungeert regelmatig als concertmeester bij de bekende Nederlandse symfonieorkesten en is sinds 2002 concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest. Onder andere als lid van het Ruysdael Kwartet, van Ensemble Caméléon en ROctet is Joris regelmatig te horen in de Nederlandse kamermuziekwereld. Hij is artistiek leider van het in 2015 opgerichte ZOOM! kamermuziekfestival dat jaarlijks in juni plaatsvindt aan de Veluwezoom en tevens van Linari Classic, Festival della Musica Classica, in Toscane, Italië.

Filipe Fernandes

Filipe Fernandes viool Filipe Fernandes werd geboren in Funchal en begon zijn vioolstudie op zesjarige leeftijd bij docent Nana Khachkalyan aan de “Gabinete Coordenador de Educação Artística”, en later sloot hij zich aan bij de cursus Professionele Instrumentalist aan het Conservatório-Escola Profissional das Artes da Madeira, Eng. .o Luíz Peter Clode, in de vioolklas van […]

Julija Hartig

Julija Hartig werd in Joegoslavië geboren en kreeg haar eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd. Als jong talent won ze verschillende prijzen.

Na haar opleiding aan de Academie van de Kunsten in Novi Sad (Joegoslavië) kreeg ze een aanstelling als assistent van haar voormalige docent E.A. Chugaeva aan hetzelfde conservatorium.

Sinds 1994 woont Julija in Nederland waar ze haar opleiding vervolgde aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilya Grubert en cum laude afstudeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Keiko Wataya.

Julija soleerde bij verschillende orkesten, zoals de Radio Kamer Filharmonie, het Radio Symfonie Orkest van Belgrado en de St. Georges Strings. Julija is verbonden als eerste violiste aan het Radio Filharmonisch Orkest en is lid van meerdere kamermuziek ensembles o.a. het Duo Hartig-Broekhans, The Hungry Gods, ROctet en Ensemble Rei. Zij is een van de musici van SPLENDOR en mede-oprichter van collectief LUDWIG.

Masha Iakovleva

De van oorsprong Russische violiste Masha Iakovleva was 6 jaar oud toen zij haar eerste vioollessen kreeg. Al op haar 18e kreeg zij een positie in Bergen Filharmonisch Orkest in Noorwegen.

Een jaar later besloot ze haar studie voort te zetten in Utrecht, bij Philipp Hirshhorn en Viktor Liberman.

Masha Iakovleva speelde als gast in vele prominente orkesten, zoals het Luzern Festival Orchester, Luzerner Sinfonieorkester, Stavanger Sinfonie Orkest, Noors Kamer Orkest, Noors Barok Orkest, Nederlands Filharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Koninklijk Concertgebouworkest, Vlaamse Filharmonie en WDR Sinfonieorchester in Keulen. Masha is sinds 1996 eerste violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest.