Julija Hartig

viool

Julija Hartig werd in Joegoslavië geboren en kreeg haar eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd. Als jong talent won ze verschillende prijzen.

Na haar opleiding aan de Academie van de Kunsten in Novi Sad (Joegoslavië) kreeg ze een aanstelling als assistent van haar voormalige docent E.A. Chugaeva aan hetzelfde conservatorium.

Sinds 1994 woont Julija in Nederland waar ze haar opleiding vervolgde aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilya Grubert en cum laude afstudeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Keiko Wataya.

Julija soleerde bij verschillende orkesten, zoals de Radio Kamer Filharmonie, het Radio Symfonie Orkest van Belgrado en de St. Georges Strings. Julija is verbonden als eerste violiste aan het Radio Filharmonisch Orkest en is lid van meerdere kamermuziek ensembles o.a. het Duo Hartig-Broekhans, The Hungry Gods, ROctet  en Ensemble Rei. Zij is een van de musici van SPLENDOR en mede-oprichter van collectief LUDWIG.

Julija Hartig bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Julija is verbonden als eerste violiste aan het Radio Filharmonisch Orkest en is lid van meerdere kamermuziek ensembles