Eveline Kraayenhof

Eveline Kraayenhof is 3de solo-cellist van het Radio Filharmonisch Orkest en speelt in ROctet.

Zij kreeg haar eerste cellolessen aan de Amstelveense Muziekschool bij Like en Yke Viersen. In 1987 ging zij studeren aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Harro Ruijssenaars. Later was Jean Decroos haar docent. Zij behaalde de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus. Daarna volgde Eveline lessen bij Alain Meunier in Parijs.

Zij nam deel aan de Accademia Chigiana in Siena en kreeg les van onder anderen Mischa Maisky. Verder speelde Eveline vijf jaar in het Nationaal Jeugd Orkest. De laatste twee jaar was ze aanvoerder van de cellogroep.

Eveline is sinds 1993 vast verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest en treedt regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles.

Anneke Janssen

Anneke Janssen studeerde cello aan het Sweelinck Conservatorium bij Dmitri Ferschtman en Jean Decroos en volgde masterclasses bij Karine Georgian, Mischa Maisky en Natalia Gutman.

Sinds 1994 is Anneke lid van het Radio Filharmonisch Orkest.

Zij speelt ook graag kamermuziek. Zo nam zij de werken voor cello op van Thomas de Hartmann. Zij zijn uitgebracht in een box met andere kamermuziek van deze componist en in Luister met een 10 bekroond.