Julija Hartig – viool
Roctet – strijkoctet
Florian Magnus Maier – componist
Max Knigge – componist

Julija gaat in gesprek met de twee componisten na de uitvoering van de stukken over het ontstaan van hun compositie en de samenwerking tussen de spelers en componisten.

Florian Magnus Maier: ‘The Music of Erich Zann’ for solo viool, stem en electronica (2022) 12’ – In opdracht van New Music Now
Een violistisch hoogstandje, gebaseerd op H.P. Lovecraft’s verhaal van dezelfde naam, geschreven voor mijn goede vriendin en jarenlange samenwerkingspartner Julija Hartig. Dit gevecht van een musicus die geleidelijk de afgrond van waanzin inglijdt terwijl zij met haar spel gruwelen uit een vreemd universum bezweert en bestrijdt, gaat ons zowel qua compositie als qua vioolspel tot het uiterste drijven.

Dit stuk maakt onderdeel uit van de cd ‘Dark Velvet’. Met deze bijzondere cd won ze een Edison Klassiek 2023 in de categorie Nieuwkomer Nationaal.

Roctet – strijkoctet

Joris van Rijn – viool
Filipe Fernandes – viool
Francien Schatborn -altviool
Eveline Kraayenhof – cello
Anneke Janssen – cello
Frank Brakkee – altviool
Masha Iakovleva – viool
Julija Hartig – viool

Max Knigge: ‘De Chroniqueur’ voor Strijkoctet (2023) 15’ – In opdracht van New Music Now

Het multidisciplinaire strijkoctet ‘De Chroniqueur’ van de Nederlandse componist Max Knigge. Het stuk is speciaal geschreven voor Roctet in opdracht van New Music Now. “Een muzikale trip over liefde, waarde en verantwoordelijkheid, met de kleurrijke en spannende muziek”