strijkoctet

Crowdfunding voor Roctet debuut CD geslaagd!

ROctet – het enige vaste strijkoctet van Nederland, bestaand uit leden van het Radio Filharmonisch Orkest – brengt een debuut cd uit met prachtige bekende én nog nooit eerder opgenomen strijkoctetten.

Voor onze debuut CD leggen wij het nooit eerder opgenomen dubbelkwartet “Novoselje” (“Housewarming”) van de Russische romantische componist Nikolay Afanasyev vast. Het in twee strijkkwartetten verdeelde octet ging in 1886 in première in de “Moscow Music Society” en is daarna ten onrechte in de vergetelheid geraakt. De muziek is prachtig in z’n eenvoud, optimistisch van aard, met een flitsend scherzo en een ontroerend langzaam deel. Het werk is geïnspireerd door de Russische volksmuziek en herbergt een mooie mix van nostalgie, virtuositeit en positieve energie.

De “Two Pieces for String Octet” van de Sovjet componist Dmitri Schostakovich, is een dynamisch en krachtig werk dat steevast veel indruk maakt op ons publiek.

Uiteraard nemen wij ook het bekendste strijkoctet op dat er bestaat: dat van wonderkind Mendelssohn, die amper 16 jaar oud was toen hij het schreef.

Share:
Facebook
Twitter
LinkedIn